Mikrotofflan
Lägg dem i mikron och plocka 90 sekunder senare ut ett par supermysiga tofflor som håller värmen i ca 2 timmar.


Förstora ett foto
Ge bort en personlig tavla som julklapp. Fotot sätts på en canvas tavla, vilket kan liknas en målarduk uppspänd på träram.


Personlig Fotokalender
Skapa en personlig fotokalender med egna bilder!


Fånga sol. Sprid ljus!
Ställ din solburk i solen, när solen gått ner stänger du locket och - vips - har du en liten burk full av sol som sprider ljus, värme och mys!


Svävande lanternan
Tänd din lanterna och se den stiga mot himlen - tyst, graciös och vacker!


Chokladfontän
Fontänen håller smält choklad varm och rinnande. Mums!


Borat Mankini
Det finaste östeuropeisk tekoindustri kan erbjuda! Borat Mankini. Kan inte annat bli annat än uppskattad som Julklapp.


Julpyssel

Att pyssla är något som många tycker är roligt, såväl unga som gamla och en av våra stora pysseltider under året är inför jul. När julen närmar sig så är det många som julpysslar, såväl hemma som i skola och på dagis. Det finns mängder av olika julpyssel att välja bland och det finns alltid något som passar ens smak och intresse.

Paketkalender

Adventskalendrar eller julkalendrar är något som är uppskattat av de flesta barn. Det finns förstås en mängd olika julkalendrar att välja bland, såväl chokladkalendrar som adventskalendrar med bilder bakom luckorna. Den som gillar att pyssla gör förstås sin egen adventskalender. Kanske i form av en paketkalender, där barnet får öppna ett paket för varje dag fram till jul. Bygg ett torn av 24 stycken tändsticksaskar som var och en innehåller en liten present eller gör en fin bild där du hänger fast 24 stycken små paket. Paketen behöver inte innehålla några dyrbara presenter, utan det kan vara klistermärken, små figurer, glaskulor eller andra små saker.

Pepparkakshus

Pepparkakshus kanske är det mest kända julpysslet. Det finns färdiga paket att köpa som innehåller deg och mallar för att göra ett pepparkakshus. Kristyr och dekorationer får du stå för själv, men det står på förpackningen hur du gör och vad som behövs. Tycker du om att baka kan du förstås göra din egen pepparkaksdeg och baka utifrån den. Då kan du också passa på att göra pepparkakshjärtan och andra figurer som ni sedan kan äta upp eller behålla som dekoration i hemmet. Varför inte skapa ett helt pepparkakslandskap med hus, gubbar och djur?

Julkort och julklappsetiketter

Tycker du om papperspyssel och att rita och måla så kan du skapa dina egna julkort och julklappsetiketter. Detta pyssel är något som också barnen kan hjälpa till med. Det är ju så mycket roligare att skicka julkort som barnen själv ritat till mormor och morfar än att skicka de tråkiga standardjulkorten som finns i varenda affär.

Julpynt

Till det mest traditionella julpysslet hör också att tillverka sitt eget julpynt. Det kan vara pepparkakshjärtan dekorerade med kristyr som man hänger upp i fönstret, virkade juldukar, hembakade polkagrisar att hänga i granen eller smällkarameller för julgranen. Det är bara fantasin som sätter gränser för vilken slags julpynt man kan pyssla ihop.

Julklappar

Ett roligt julpyssel är också att tillverka sina egna julklappar. Det är oftast uppskattat att få hemmagjorda julklappar och man kan göra vilka julklappar som helst som passar mottagaren. Man kan koka saft och ge bort, sticka en tröja, sy utklädningskläder, sätta samman en fotobok, göra julgodis, måla om en gammal pall eller koka egen glögg. På så sätt kan man fixa billiga julklappar, men framförallt också unika och personliga julklappar.

Vad tycker du om artikeln? Sätt betyg genom att klicka på stjärnorna:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 har satt betyg, medelvärde: 2,25 av 5)
Loading...Lämna en kommentar

Ditt namn

E-mail (publiceras ej)

Sajt


Meny