Mikrotofflan
Lägg dem i mikron och plocka 90 sekunder senare ut ett par supermysiga tofflor som håller värmen i ca 2 timmar.


Förstora ett foto
Ge bort en personlig tavla som julklapp. Fotot sätts på en canvas tavla, vilket kan liknas en målarduk uppspänd på träram.


Personlig Fotokalender
Skapa en personlig fotokalender med egna bilder!


Fånga sol. Sprid ljus!
Ställ din solburk i solen, när solen gått ner stänger du locket och - vips - har du en liten burk full av sol som sprider ljus, värme och mys!


Svävande lanternan
Tänd din lanterna och se den stiga mot himlen - tyst, graciös och vacker!


Chokladfontän
Fontänen håller smält choklad varm och rinnande. Mums!


Borat Mankini
Det finaste östeuropeisk tekoindustri kan erbjuda! Borat Mankini. Kan inte annat bli annat än uppskattad som Julklapp.


Fixa billiga julklappar

Knyter det sig i magen när du tänker alla julklappar som ska köpas och hur lite pengar du har på kontot? Misströsta inte. Det finns både roliga och enkla vägar att gå för att spara pengar inför julen och fortfarande kunna fylla på med många och spännande julklappar under granen.

Handla begagnat

De senaste åren har marknaden för begagna produkter fått ett uppsving, såväl i utbud som efterfrågan. Både begagnade kläder och prylar finns till försäljning i second hand-butiker såväl som på flertalet internetsidor. Tänk smart när du handlar begagnat. Blir en bok sämre för att någon annan redan har läst den? Gå till ett bokantikvariat och köp en handfull begagnade böcker till den läsintresserade istället för att bara ge bort en bok nyköp i bokhandeln. Många sorters sportutrustning, såsom skidor och skridskor, säljs ofta i mycket bra skick begagnat och går att få till vrakpris väl utanför säsong.

Sist men inte minst ska sägas att dagens mode är som gjort för att börja handla begagnat. För att skapa sin egen klädstil är det perfekt att blanda nya kläder med begagnade. Tänk dessutom på, att handla begagnat är inte bara bra för plånboken utan även en insats för vår miljö.

Gör egna presenter

Att göra egna presenter är kul och ofta ett billigt alternativ. Det är dessutom en uppskattad present för de flesta.
Börja med att gå igenom vad du har hemma som du skulle kunna tänka dig att avvara. Gamla kläder och prylar kan med lite kreativitet lätt omvandlas. En gammal jacka kan sys om till en väska eller ett datorfodral och den trötta koftan kan få ett lyft med ett nytt sidenband eller liknande. Behöver du uppdatering i sykunskaper finns det en uppsjö av guider på internet att tillgå.

Till de i familjen eller för de vänner som är inredningsintresserade kan du göra ett fint ljuskit. Ljusen tillverkar du själv av gamla ljusstumpar. En bra vana är att alltid spara på ljusstumpar som blir över när du myser med tända ljus i höstmörkret. Stöp egna blockljus eller gör använd överblivna glasburkar eller andra behållare.

Börja leta julklappar i god tid innan jul
En tumregel att utgå ifrån för att hålla kostnaden för alla julklappar nere är att planera sina inköp väl och börja i god tid innan jul. Gör du det har du god tid på dig att hålla ögon öppna för nedsatta priser i butiker såväl som på internet och framför allt har du tid att botanisera på andrahandsmarknaden för att hitta de där riktigt fina begagnade presenterna.

Vad tycker du om artikeln? Sätt betyg genom att klicka på stjärnorna:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 har satt betyg, medelvärde: 1,60 av 5)
Loading...Lämna en kommentar

Ditt namn

E-mail (publiceras ej)

Sajt


Meny